RESTORATIVE & YIN

Restorative (herstellende) Yoga is een cadeautje voor jezelf. Bij ons vind je een combinatie van Restorative en Yin yoga.

Yogavormen die geen inspanning van je vragen, maar daarentegen een groot effect teweeg kunnen brengen. Het wordt ook wel passieve yoga genoemd en is meer meditatief dan actief. Rust, zachtheid, milde stretch en herstel zijn de kernwoorden voor deze yogastijl.

Deze yoga vorm is zeer geschikt bij stress gerelateerde klachten (overspannenheid, Burn-out), maar ook bijvoorbeeld bij blessures of ziekten. Tevens een erg fijne yogavorm voor vrouwen in de eerste maanden na een bevalling en vrouwen in de overgang.

Je lichaam wordt ondersteund door kussens (bolsters) en dekens, hierdoor word je uitgenodigd om los te laten en diep te ontspannen. De poses worden langer aangehouden (in zo min mogelijk weerstand, soms wel 10 of 15 minuten) dan in een enkele Yin Yoga les, zodat je van spanning geleidelijk over kunt schakelen naar volledige ontspanning.

De focus is op de ademhaling en de les is gericht op het verstillen van de mind en het activeren van het parasympatische zenuwstelsel zodat je optimaal kunt ontspannen. Vooral de gebieden van schouders, rug, bekken en heupen worden in verschillende poses uitgenodigd om te ontspannen.