Het Aerial-Swing doek is een speciaal ontworpen hangmat van parachute stof voorzien van extra steunen en daardoor zeer breed in te zetten in de yoga- of sportles. Denk o.a. aan verdieping van en ondersteuning bij de yogahoudingen, krachttraining, balans, lenigheid, ontspanning, leren vertrouwen op jezelf (acrobatiek), leren loslaten (hoogte) en uiteraard heel veel plezier beleven!

Omdat de Yoga Swing naast het gebruik van het doek (zoals bij Aerial Yoga) tevens voorzien is van extra steunen (zoals bij TRX) welke je zeer gemakkelijk in hoogte kunt verstellen, is het niet nodig om steeds opnieuw het doek te ‘knopen’ en hierdoor zeer gemakkelijk in gebruik. Ook ideaal voor kleine ruimten waarbij de doeken snel weggehaald en weer opgehangen moeten worden!

In de Swing kan je dus naast het uitvoeren van de elegante Aerial yoga houdingen ook uitstekend Fitness oefeningen doen. Hierdoor is de Swing toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd en niveau.

Voor wie is de training?
De training is er voor iedereen met interesse in Aerial en Swing yoga en hier ook eventueel les in wil gaan geven. Je leert zowel houdingen voor in de Swing als houdingen welke toepasbaar zijn in een Aerial yogadoek. Je kunt kiezen voor een drie daagse workshop voor jezelf, of de gehele Teachertraining van zes dagen (2 weekenden, 1 zaterdag en 1 zondag).

De 3 daagse Swing/Aerial Yoga workshop is er voor iedereen die zelf met de Swing aan de gang wil gaan en de vele voordelen hiervan wil ervaren. In deze workshops komen diverse houdingen aan bod (Yin & Yang). Je kunt na deze training zelf veilig meer dan 75 houdingen uitvoeren!

Het is ook mogelijk om deelworkshops te volgen!

——-

Teacher Training Aerial / Swing yoga

Een 6 daagse training (op 3 zaterdagen en 3 zondagmiddagen) ontwikkelt voor yogadocenten of yogadocenten in opleiding, sportinstructeurs en geïnteresseerden die een sportopleiding hebben gevolgd en les willen gaan geven met de Swing of de Swing als extra tool wil gebruiken tijdens het lesgeven.

Heb je een andere achtergrond en wil je ook graag de training volgen? Neem dan even contact op via het contactformulier voor meer informatie.

De lessen Aerial / Swing yoga zijn een fantastische aanvulling voor in je yoga of fitness studio!

Wat leer je in de Teachertraining?

 • Zo’n 75 houdingen voor in de Swing en het Aerialdoek
 • Starters, voorover- en achterover buigingen, draaiingen, balans houdingen, krachttraining en omgekeerde houdingen
 • Yin en Yang houdingen zowel statisch als flow
 • Restorative, Yin yoga en Savasana houdingen in het doek
 • De begeleiding van de poses en de aanpassingen van de yogahoudingen (hands on correcties)
 • Lesgeven met de Swing; inspreektekst (hands off correcties), stemgebruik etc.
 • Overige informatie en kennis betreft het volgende:
  – Wat is Swing yoga en wat zijn de overeenkomsten en verschillen met Aerial yoga?
  – Waarvoor gebruik je Swing yoga? (hulpmiddel bij o.a. rug klachten, blessures etc.)
  – Voor wie is Swing yoga?
  – Wanneer geen Swing yoga?
  – Hoe bevestig je de Swing veilig?

 

Data 2018

Workshop Swing / Aerial yoga

Kosten: € 499, – (of  € 175,- per deelworkshop)

Datum Tijd Workshops
  10-17 Yin (stretch & relax)
  13-18 Yang (kracht & flow)
  10-17 Yin/Yang (upside & down)

 

Teachertraining Swing / Aerial yoga

Kosten: € 899, –   

aanmelden                  

Datum Tijd Training
  10-17 Yin (stretch & relax)
  13-18 Yang (kracht & flow)
  10-17 Yin/Yang (upside & down)
  13-17 TT (alignment & correcties)
  10-17 TT (lesgeven met het doek)
  13-18 Examen

 

Informatie en benodigdheden

Wat neem ik mee?

 • Je mag een pen en een schrijfblok of schrift meenemen om eventueel aantekeningen te maken.
 • Yogamatten, kussen, dekens en props (blokken, riemen, strips etc.) zijn aanwezig in de studio.

Wat trek ik aan?

 • Trek makkelijk zittende kleding aan (een joggingbroek of legging met een T-shirt of topje). Tip! Trek laagjes aan en neem een extra vest of trui en sokken mee.

Wanneer is er pauze?

 • Tussen de middag is er een lunchpauze van 1 uur (12-13 uur). Je kunt je lunch zelf meenemen, kopen bij de bakker om de hoek of lunchen bij een restaurant/lunchroom in Krommenie. Er is gelegenheid om gezamenlijk aan een grote tafel te lunchen. Uiteraard kun je ook even een wandeling maken in de buurt. (Krommenie heeft een klein maar gezellig centrum!) Thee, koffie en water worden verzorgd.
 • Tussentijds zullen we geregeld stoppen om even een tussendoortje en wat te drinken te nuttigen.

Wie is de docent?

 • De Teachertraining Yoga Swing wordt gegeven door Manon de Jonge. Manon geeft al jaren les met de Swing en heeft hier diverse opleidingen in binnen en buitenland voor gevolgd. Ze heeft ontzettend veel kennis om door te geven aangezien Swing/Aerial yoga een van haar grote yogapassies is!

Extra informatie over de workshops en Teachertraining Swing/Aerial yoga.
We verwelkomen je graag in een ongedwongen, gezellige sfeer in onze studio.

Op de eerste workshop ochtend starten we met een voorstelronde, bespreken belangrijke informatie over het gebruik van de Swing en sluiten voor de lunchbreak af met een Yin yogales in het doek.

Na de lunch break behandelen we de Yin houdingen in de vorm van een langere Swing/Aerial yogales (asana’s). We zullen de houdingen gezamenlijk uitvoeren. Doen is onthouden!

Op de tweede en derde dag behandelen we tevens heel veel houdingen (Yang). Je leert bekende en nieuwe asana’s in de Swing. Je zult zelf ondervinden wat het doek voor jou kan betekenen. Na deze lessen weet je tevens wat je leerlingen kunnen voelen en heb je ervaring opgedaan om voor jezelf thuis of in je studio aan de gang te gaan.

In de zes daagse complete Teachertraining leer je naast de houdingen van de workshop de achterliggende informatie over de asana’s en de uitwerking op het lichaam en geest. Je leert het begeleiden van de leerlingen in de houdingen en aanpassingen/correcties toe te passen. Daarnaast krijg je alle informatie over hoe je kunt lesgeven met de Swing.

Bij het examen geef je zelf een kort durende les. Na een succesvolle les ben je klaar om zelf les te geven en ontvang je het certificaat.

Bij de Teachertraining krijg je van ons een map met een compleet overzicht van alle houdingen (ong. 75 houdingen voorzien van foto’s) met de Nederlandse naam, de Engelse omschrijving en de naam in het Sanskriet. Daarnaast krijg je van elke houding een korte omschrijving van de werking op lichaam en geest.

De workshop en Teachertraining gaat door bij minimaal 4 deelnemers en maximaal 12 deelnemers.

Je bent zeker van inschrijving na ontvangst van de bevestigingsmail en betaling. Annuleren maximaal 4 weken van te voren is kosteloos. Na deze vier weken wordt er 50% van het totale bedrag in rekening gebracht. Bij twee weken of korter voor aanvang van de workshop of Teachertraining ben je het gehele bedrag verschuldigd.