YOGINON

Kleuter & Tieneryoga workshops

Kleuter en tieneryoga stimuleren het zelfvertrouwen, het aanvoelen van emotie en gevoelens, aangeven van grenzen, geeft balans, spierkracht en ontspanning. Yoga is niet prestatiegericht maar geeft daarin tegen juist rust en tijd voor jezelf. Ontspannen met uiteraard veel plezier.

Ilona Kruijt is gecertificeerd kinderyoga en dans docente en is gespecialiseerd in de belevingswereld van het kind. De yoga oefeningen sluiten prachtig aan bij de behoefte, interesse en ontwikkeling van de kleuter of tiener.

Ilona geeft op zaterdag 18 januari twee kennismakingsworkshops bij Yoginon. Bij veel animo zullen we de lessen herhalen.

“Mijn visie is: je bent goed zoals je bent,” aldus Ilona

Kleuter yoga is lekker bewegen voor kinderen van 4 jaar tot 8 jaar.

 

Kleuter yoga is goed voor het hele lichaam. Kinderen leren te ontspannen, ze ontdekken wat ze met hun lichaam kunnen doen en leren welke bewegingsmogelijkheden er zijn.  Het stimuleert ook de lichaamsbewustzijn en aanvoelen van grenzen, gevoelens en ondersteuning tot concentratie.  De oefeningen sluiten aan bij de behoefte, interesse, energie en ontwikkeling van het kind.  Verder is het natuurlijk erg leuk om het op spelenderwijs en niet prestatiegericht te doen.

Iedere yogales bestaat uit verschillende soorten onderdelen. Er wordt eerst altijd begonnen met opwarming en gronden. De kinderen komen in hun eigen kracht te staan en de spieren worden opgewarmd.  Daarna kunnen per workshop de onderdelen verschillend in volgorde verschillend zijn. Denk hierbij aan ademoefening, yogahoudingen, dans, yoga spelletjes, kindermassage of de oefening op de wiebelplank . De visualisatie en ontspanning (tekenen) komen altijd aan het einde van de workshop aanbod.

Elke workshop bestaat uit een thema, dit kan zich vormgeven doormiddel van prentenboekjes, spel materiaal, dans, muziek, versjes of oefeningen op de wiebelplank.

Tijdens de workshop speelt Ilona in op de beleveniswereld van het kind.

 

Tieneryoga (voor ongeveer 12 t/m 16 jaar) lijkt veel meer op yoga voor volwassenen, maar is op sommige vlakken iets uitdagender en speelser, het hoeft uiteraard niet aldoor muisstil in de les te zijn.

De tieners blijven ook langer in een houding staan dan bij kinderyoga. De les is vooral gericht op het verkrijgen van meer rust, zelfvertrouwen, kracht, lenigheid en een betere focus.  Geen overbodige luxe in deze drukke maatschappij!

Kom ook eens kennismaken met yoga en leer wat yoga voor je kan doen.

 

Datum: zaterdag 18 januari 2020

Kleuteryoga: 12:00-13:00

Tieneryoga: 13:30-14:30

Docente: Ilona Kruijt

Locatie: Yogastudio 1e verdieping in Sportcentrum de Club

Industrieweg 10b, 1566 JP Assendelft

Tarief: 12,50 p/p

Minimaal 6 en max. 12 deelnemers