YOGINON

BACH BLOESEMS.

In balans met Bach bloesem remedies 

‘Potverdorie, waarom kom ik nou niet verder in die houding!’, ‘Ik kan het gewoon niet…’, ‘Grrr, haar lukt het wel’, ’Zal ik stoppen of doorgaan?’, zo maar een paar gedachten die boven kunnen komen tijdens een yogales. Herkenbaar?

We hebben allemaal een heel scala aan emoties waar we dagelijks mee te maken hebben. Sommige zitten ons soms meer in de weg dan anderen. Dan zijn we even uit balans. De Bach bloesems kunnen je helpen om weer in evenwicht te komen.

In deze workshop maak je kennis met alle 38 Bach bloesem remedies.

De bach-bloesemtherapie is een door de arts en homeopaat Edward Bach opgestelde alternatieve behandeling. De bach-bloesemtherapie stelt dat bepaalde bloemen, andere plantenonderdelen “energie” bevatten die heilzaam zou zijn om ziekte als gevolg van een niet bij een persoon passende leefwijze te voorkomen. Ondanks veel gelijkenissen met de homeopathie, is bach-bloesemtherapie geen homeopathische behandelmethode.

De Bach bloesems zijn druppels op natuurlijke basis, uit de essences van de bloesems van veel voorkomende wilde bloemen, struiken en bomen. Geen tropische orchideeën, maar gewoon de eik, kastanje, wilg, veldiep, hulst, maskerbloem, clematis, vogelmelk of walnoot. Om er maar een paar te noemen. Elke bloesem richt zich op een bepaalde gemoedstoestand of een karaktertrek die je hebt. Er is er ook mix voor nood (bij stressvolle situaties): de Rescue remedie.

Je gaat zelf een flesje maken met mix van de bloesems die jou aanspreken, die je thuis kunt gebruiken. Zo’n persoonlijke mix kun je in de winkel niet kopen. Mariëlle helpt je bij het selecteren. Ze is een gecertificeerd consulent die jou helpt in je keuze van de bloesems.

Misschien ken je de gele Rescue Remedie-flesjes van de drogist of natuurwinkel. De remedies kunnen je helpen bij spannende situaties, angsten, overbezorgdheid, overgevoeligheid voor invloeden van anderen, onzekerheid. Bij overgangsperiodes naar een nieuwe situatie, zoals een verhuizing, scheiding, de pubertijd of de overgang, waar allerlei emoties de revue passeren. Met alle irritaties en ongeduld die zulke situaties met zich mee brengen. Ze worden steeds meer aanbevolen voor hooggevoelige en hoogbegaafde mensen, maar ook voor kinderen, paarden, honden en katten.

 De druppels zijn een mooie aanvulling op het lichaamswerk dat je met yoga doet. Zo heeft elk chakra ook een corresponderende groep Bach bloesems.

 Meer achtergrondinformatie kun je hieronder lezen en op de website van Marielle: https://www.mariellekerssens.nl/bach-bloesem-remedies/

Datum: zaterdag 11 mei

Tijd: 10:00 – 12:00 uur

Kosten: 25,-

Locatie: Industrieweg 10b, 1e verdieping, 1566 JP, Assendelft

Minimaal 4 en maximaal 15 deelnemers