Wie is Yoginon?

Yoga & Rebalance centrum Yoginon

Yoga . Meditatie . Workshops . Trainingen . Retreats . Mind . Body . Energywork

Yoginon komt van ‘Yogi, Manon en no nonsense’.

Manon de Jonge is eigenaar en oprichter van Yoga & Rebalance Centrum Yoginon en mede oprichter van Yogacentrum de Club in Assendelft. Ze is een ervaren (sinds 2010) en ‘down-to-earth’ Yogadocent en Body- & Energyworker die het ‘fysieke’ en ‘spirituele’ op natuurlijke wijze integreert in haar lessen en behandelingen met als missie zoveel mogelijk mensen te inspireren om het beste in zichzelf naar boven te halen. Manon geeft sinds 2012 naast haar behandelingen zo’n 15 yogalessen per week.

Vóór de oprichting van Yoginon was ze werkzaam in de sales bij een fabrikant van geneesmiddelen en later als drogisterijmanager. Ze volgde al wat jaren yogales en realiseerde zich dat ze eigenlijk veel liever mensen wilde gaan begeleiden bij het voorkómen van klachten in plaats van geld te verdienen aan het bestrijden van de gevolgen van ziekte.

Het geven en onderwijzen van yoga, lichaam- en mindwerk bleek de sleutel tot haar passie en zo begon ze aan een uitgebreide leerschool waarbij ze onderstaande yoga-opleidingen en cursussen succesvol heeft afgerond.

Hatha yoga (Critical Alignment) 500 h+
Poweryoga 100 h+
Ashtanga yoga course 25 h+
Zwangerschapsyoga 200 h+
Restorative yoga course 25 h+
Yin yoga 100 h+
Chakra yoga course 25 h+
Aerial/Swing yoga 75 h+

Ze studeerde daarnaast diverse ‘Body en Mind’ therapieën waaronder o.a. Shiatsu therapie, Energy work, Reiki, massagetherapie, zwangerschap- en babymassage en heeft de opleiding Zielsoorzaken van ziekten afgerond. Manon wil graag ‘up to date’ blijven en heeft les gehad van bekende nationale en internationale yogadocenten waaronder; Manju Jois, Kino MacGregor, Govinda Kai, Veda Ela en Kathryn Budig en vele anderen en blijft zich ontwikkelen.

Tegenwoordig houdt Manon zich ook bezig met het organiseren van het terugkerend Rebalance Therapie Yoga programma en het Yoga & Rebalance Retreat.

“Het is geweldig om de deelnemers te zien genieten en ze weer opgeladen vol nieuwe energie naar huis te mogen laten gaan! Dat mijn passie mag bijdragen aan een stukje geluk en ontspanning in hun leven is fantastisch, daar doe je het voor!”

In een paar jaar is het aantal lessen, en daarmee ook het yogateam van Yoginon behoorlijk gegroeid. Op dit moment zijn er 22 yogalessen per week bij de Club te volgen welke Manon samen met vijf ervaren, gediplomeerde, passievolle en fijne yogadocenten doceert. Evelien Hooning, Hanneke Mes, Sascha Kit, Nicole du Chantier en Iris Koenders. (zie rooster)

“Ik ben ontzettend dankbaar voor zo’n fijn team”

De yogalessen van Yoginon, met uitzondering van de cursus zwangerschapsyoga, worden op een voordelig ‘alles in 1′ abonnement van Sportcentrum (Yogacentrum) de Club aangeboden. Hierdoor mag je tevens alle andere sporten die het sportcentrum aanbiedt volgen en wordt yoga ook echt toegankelijk voor iedereen!

Tot ziens bij Yoginon!